CUMHURİYET'İN 100. YILINDA "SOF'U OKUMAK SOF'U DOKUMAK" ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ  
CUMHURİYET'İN 100. YILINDA

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA "SOF'U OKUMAK SOF'U DOKUMAK" ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Millî Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde "Sof'u Okumak Sof'u Dokumak" etkinliği düzenlendi.  

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan etkinliğe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh'in eşi Le Thi Bich Tuan, Bakan Yusuf Tekin'in eşi Ayşe Tekin, Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ile diğer ilgililer katıldı.
 
Etkinlikte, Ankara keçisinden elde edilen tiftiğin dokunmasıyla oluşturulan sof kumaştan üretilen ürünlerin tanıtımı için defile yapıldı.
 
Defilenin ardından, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eşi Ayşe Tekin de Vietnam Başbakanı Chinh'in eşi Le Thi Bich Tuan'a hediye takdim etti.
 
Daha sonra sergiyi gezen Göktaş ve Le Thi Bich Tuan ile beraberindekiler, sergilenen parçalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Türk dokuma kültürünü yansıtan, konsepte uygun mekan ve dekor tasarımının kullanıldığı sunumda, neolitik dönem düz kesim kürklü parçalar ve büyük şallardan güncel formlara geçiş, Osmanlı dönemini yansıtan kaftan, salta işi tasarımlar ile yaka iğnesi, bakır kolye, kemer tokası gibi aksesuarlara yer verildi.
 
Sergi, 10 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.