BAKAN TEKİN, ZEYTİNBURNU'NDA OKUL AÇILIŞINA KATILDI  
BAKAN TEKİN, ZEYTİNBURNU'NDA OKUL AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN TEKİN, ZEYTİNBURNU'NDA OKUL AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Zeytinburnu'nda hayırsever iş insanı tarafından yaptırılan Erhan Dedeoğlu İlkokulunun açılış törenine katıldı.  

Törende konuşan Tekin, "Türkiye'nin tamamında 2002 yılına kadar var olan derslik sayısını, en ücra köşedeki ilden en büyük şehre kadar okul sayısı ve öğretmen ataması açısından baktığımızda her yerde iki kat artırmış durumdayız." dedi.
 
Geçen hafta yüzüncü yıl kutlamasından sonraki günlerde Sancaktepe, Kâğıthane, Adıyaman Besni, Kahramanmaraş Pazarcık ve bu sabah da Sultangazi'de hayırseverlerin yaptırdığı okulların açılışlarına katıldığını aktaran Tekin, "Gerçekten hayırseverlerimiz bize bu anlamda çok katkı veriyorlar. Ben Erhan Bey'in şahsında tüm hayırseverlerimize, emeği geçen herkese, 'Bu ülke benim, ben de bu millete, bu milletin geleceğine, bu ülkenin çocuklarına hizmet etmek istiyorum. Benim de bir parça tuzum olsun.' diyen herkese şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kulandı.
 
Bakanlık bünyesinde 56 binin üzerinde resmi okul bulunduğu bilgisini paylaşan Tekin, bu okulların gerek inşa gerekse sonraki süreçlerde temizliğinden cari harcamalarına kadar çok sayıda ihtiyacı olduğunu kaydetti.
 
Tekin, hem yeni okul inşasında hem de idaresinde en büyük destekçilerinin belediyeler ve hayırseverler olduğunu, ancak bazı belediyelerin eğitim yatırımları konusunda zorluklar çıkardığını söyledi.
 
Müsteşarlık döneminden örnekler veren Tekin, okullardaki su harcamalarından tavan seviyesinde ücret alan, mülkiyet probleminden dolayı okulları yargıya taşıyan belediyeler olduğunu belirtti.
 
Bakan Tekin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un şahsında eğitim ve öğretim yatırımlarına katkı veren tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek şu çağrıyı yaptı:
 
"Okullarımızı yapabilmemiz için ve bakımlı olarak hayatını devam ettirebilmesi için yerel yönetimlerin, belediyelerin bizlere çok ciddi katkı vermesi lazım. Parti ayrımı yapmaksızın bütün belediye başkanlarımızı bize bu anlamda destek olmaya davet ediyorum. 'Eğitim politika üstü olmalıdır.' tarzı beylik sözleri sarf etmek kolay. Bu sözleri sarf eden bütün belediye başkanlarını bu sürece katkı vermeye davet ediyorum. Buyursunlar, gelsinler, bu ülkenin eğitim yükünü hep beraber sırtlanalım."
 
Konuşmaların ardından Bakan Tekin ve Erhan Dedeoğlu, öğrencilerin de katılımıyla kurdele keserek okulun açılışını yaptı.
 
Tekin, açılışın ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.