ZAMAN GAZETESİ´NİN HABERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI  
ZAMAN GAZETESİ´NİN HABERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

ZAMAN GAZETESİ´NİN HABERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI


ZAMAN GAZETESİ´NİN HABERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Bugün (19 Nisan 2015 tarihli) Zaman Gazetesinde "MEB’in Yalan Dediği Sahtekârlığı Müfettiş Raporları Doğruladı" başlığı ile yayımlanan haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

 

Elektronik bir sistem üzerinden gerçekleştirilen müdür puanlandırmalarında oynamalar yapıldığı, mahkemeye ibraz edilen formlarda tahrifata gidildiği ve bu tahrifatın maarif raporları ile doğrulanmış olduğu iddiası tamamen asılsız olup, "haber" yalan ve çarpıtmadan ibarettir.  

 

Haberde konu edilen maarif müfettişlerince hazırlanan ön inceleme raporunda, “Sonuç olarak; Şikayetçi Zeynel ÖZGÜN dâhil olmak üzere 65 kişinin formunda yanlışlık bulunduğu; bu yanlışlığın, Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının 15/10/2014 tarih ve 4594432 sayılı yazısından anlaşılacağı üzere sistemden kaynaklı hatadan oluştuğu, yapılan bu yanlışlıktan ötürü birilerine hak kaybı ya da hak doğurucu bir durumun oluşmadığı gibi idarenin mahkemeye doğru formu gönderdiği ve mahkemenin de doğru form üzerinden karar verdiği anlaşıldığından;  ilgililer hakkında “soruşturma izni verilmemesi” gerektiği kanaatine varılmıştır.” ifadesi yer aldığı halde, mezkur gazete, Millî Eğitim Bakanlığı’na ve maarif camiasına yönelik olarak sürdürdüğü güdümlü dezenformasyon kampanyasının yeni bir örneği olarak, müfettiş raporunun bu sonuç bölümünü gizlemiştir. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

 

 

 

 

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.