Tekin, yurt dışına gönderilen öğrencileri bilgilendirme toplantısına katıldı  
Tekin, yurt dışına gönderilen öğrencileri bilgilendirme toplantısına katıldı

Tekin, yurt dışına gönderilen öğrencileri bilgilendirme toplantısına katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünce, hukuk alanında lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilen bursiyerleri bilgilendirme toplantısına katıldı.

Tekin, yurt dışına gönderilen öğrencileri bilgilendirme toplantısına katıldı

İstanbul´da düzenlenen toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, aynı zamanda bir akademisyen olduğunu hatırlatarak, “Görev sürem bittiğinde akademisyenliğe devam edeceğim. Taşra üniversitelerinde olduğumuz için çok farklı derslere girdim. Hukuk derslerine de girdim. Çünkü ülkemizde maalesef hukuk alanında lisansüstü öğrenime devam eden çok fazla kişi yok. Müsteşarlığım zamanında dönüp baktığımda 1416 programı övünç kaynağı olacaktır. 2013’ten önce Bakanlığın küçük gelişmemiş bir birimi iken, projenin büyüklüğünün farkına varıp, 1416 bursları ile ilgili devrim niteliğinde işler yaptık. Bu bursların bir prestij mekanizması olmasını sağladık.” dedi.
 
Daha önceden atıl durumda olan bu programa, şimdi diğer kurumlardan yoğun talep olduğunu  dile getiren Tekin, öğrencilere seslenerek, “Sizler hukuk alanında öğrenim görmek üzere gönderildiniz. Ancak sizden beklentimiz oradaki hukuk normlarını birebir transfer etmeniz değil. Biz o hataya bir kere düştük. Tanzimat öncesi gönderilenler. Biz bu salondaki gençlerimizin değerlerimizi evrensel bir bakış açısıyla, ülkemizdeki hukuk düzenine katkı sağlamalarını bekliyoruz.” diye konuştu.
 
Öğrencilerden Türkiye ile olan bağlarını koparmamalarını isteyen Tekin şunları söyledi: “3 ay 4 ay Fransa’da kalanlar köylerine dönüp bulgur pilavı yemiyor. Hepiniz gençsiniz, ileride evlenip çocuk sahibi olacaksınız. Çocuğunuzu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak toplumun değerleri doğrultusunda yetiştiriniz. Son olarak, oradaki danışmanlar sizlerin Türkiye ile ilgili çalışmanızı isteyebilir. İstirham ediyorum orada Türkiye ile ilgili çalışmaya gönderilmediniz. Bu konuya dikkat edin. Döndüğünüzde aydın bir Türkiye göreceğiz. Ben üzerime düşeni yaptım. Vicdanen ve hukuken rahatım. Sizin rahat olmanız lazım. Sizlere güveniyoruz. Üzerinize düşeni yapacağınızdan eminiz.”
 
Toplantıya; Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftci ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.