Suriyeli çocukların eğitimine ilişkin idari personele farkındalık eğitimi başladı  
Suriyeli çocukların eğitimine ilişkin idari personele farkındalık eğitimi başladı

Suriyeli çocukların eğitimine ilişkin idari personele farkındalık eğitimi başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında düzenlenen “İdari Personel Farkındalık Eğitimi” Antalya’da başladı.

Suriyeli çocukların eğitimine ilişkin idari personele farkındalık eğitimi başladı

Okulunda Suriyeli öğrenci bulunan 2 bin 500 idareciye yönelik düzenlenen eğitimin açılış toplantısına konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş, bu coğrafyanın bizim coğrafyamız, bu coğrafyada yaşayan insanların da bizim kültürümüzü taşıyan insanlar olduğunu belirterek, “Bizler bu insanların yaşadıkları mağduriyette elbette yanlarında olacaktık. Millî Eğitim camiası olarak da gerekli tedbirleri alarak çalışmalara başladık. Bu çalışmalarda siz yöneticilere de büyük görevler düştü. Bu görevleri başarıyla yürüttüğünüzü görüyor, fedakar çalışmalarınızın bundan sonra da devam edeceğine olan inancımla hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Proje çalışmalarına katılımıyla destek veren Bakan Danışmanı İsmail Güler de katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Millet olarak, devlet olarak mazlumların hep yanında olduk ve oluyoruz. Dünyada en çok mülteci ağırlayan ülke konumundayız. Bu projede yürütülen çalışmalar da bir o kadar kıymetli. Başta Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve proje ekibi yönetimi olmak üzere tüm katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
 
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ise, Ortadoğu’da Arap baharı olarak adlandırılan sürecin tarihi, sosyolojik ve siyasal yıkıcı etkilerine değinerek “2011’de Suriye’de ortaya çıkan iç karışıklıklarla birlikte, ülkemize ciddi bir göç dalgası başladı. 3 buçuk milyon insan vatanlarını terk etmek zorunda kalarak ülkemize geldi ve bize sığındı. Bize sığınan bu insanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti ev sahipliği yaptı. Biz zaten tarihimiz boyunca da dili, dini, ırkı, mezhebi, inancı, düşüncesi ne olursa olsun zor durumda kalan insanlara yardımcı olmaya çalışan bir geleneğin devamı olarak; başta Cumhurbaşkanımızın iradesiyle, bir devlet politikası olarak bu insanlara sahip çıkmaya çalıştık. Sonuç olarak da bunun eğitimle ilgili kısmını sizler ve bizler sürdürmeye başladık.” dedi.
 
Kimsenin başka bir ülkede sığıntı gibi yaşamak istemeyeceğini ifade eden Gül şunları söyledi: “Kendimizi o insanların yerine koyarak düşünmeliyiz. Suriye’den topraklarımıza misafir olarak gelen bu insanlara karşı vicdani hislerle yaklaşmalıyız. Bizler inancımız gereği onları kaderine terk edemezdik. Kültürümüz, inancımız buna zaten izin vermez.  Biz de bu düşünceyle 2 yıldır Suriye’den gelen çocukları eğitim sistemimize dahil etmeye çalıştık. Yapılan bu çalışmaları sizlerle birlikte yürütüyoruz ve epey de yol aldık. Kayıp bir neslin oluşmaması için eğitim öğretim hakkını bu çocuklara sunmaya çalıştık, çalışıyoruz. Tabi ki sizler de çok büyük fedakarlık göstererek çalıştınız, bizler bunun farkındayız. Bu anlamda hepinize candan teşekkür ediyorum.”
 
Açılışı yapılan ve Suriyeli çocukların eğitim aldığı okullarda idari personel olarak görev yapan eğitimcilere yönelik düzenlenen farkındalık eğitimi 4 Mayıs Cuma günü sona erecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.