"ÖZEL ÇOCUKLARIMIZLA EĞLENCELİ ETKİNLİKLER"  

"ÖZEL ÇOCUKLARIMIZLA EĞLENCELİ ETKİNLİKLER"

Uzaktan eğitim sürecinde özel çocuklarımız için yenilikçi ve özgün bir öğrenme aracı daha kullanıma sunuldu. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tüm öğrencilerle birlikte özel çocuklarımızın da evde aileleriyle birlikte uygulayabilecekleri eğlenceli ve öğretici etkinlikleri kapsayan bir takvim hazırladı. "Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi" (ÖÇEET) nin 1. cildi "orgm.meb.gov.tr" adresindeki elektronik kütüphanede yerini aldı. 

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızı, bilişsel, duyuşsal, iletişim, motor ve günlük yaşam becerileri gibi birçok alanda destekleyecek ve eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak 500 etkinlik, "Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi"nde toplandı. İki cilt halinde hazırlanan takvimin ilk cildi dijital ortamda paydaşlarla buluştu.
 
Alanında ilk olan bu çalışmadaki etkinliklerin, uzaktan eğitim sürecinin sona ermesinden sonra da okul ortamına da uyarlanarak bu kez okula uyum süreçlerine hızlı ve etkili bir şekilde destek sağlaması hedeflendi. 
 
Okul öncesi dönemden başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler de dahil olmak üzere tüm yetersizlik gruplarına yönelik hazırlanan takvim, "Yarışma, Bilmece, Sanat Etkinliği, Müzik Saati, Mutfak Etkinliği, Oyun, İletişim, Deney, Fiziksel Aktivite, Günlük Yaşam ve Günü Değerlendirme" bölümlerinden oluşuyor. Her gün için bu alanlara yönelik kazanım odaklı, öğretici ve bir o kadar da eğlenceli 10 etkinlik yer alıyor. 30 Mart 2020 tarihinde orgm.meb.gov.tr adresinde, mobil uygulamada ve "@mebozelegitim" sosyal medya hesaplarında günlük olarak yayımlanmaya başlanan "Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi", toplam 500 etkinlik içeren 1 ve 2. cilt kitapları ile de dijital platformlarda paydaşlarla buluşuyor.
 
Özel çocuklara zengin öğrenme ve öğretme süreçleri oluşturarak eğitime katılım ve erişimlerini artırmayı hedeflediklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumun her kesiminde özel eğitim konusunda bilgi ve farkındalık oluşturmak, özel çocuklarımızın eğitimden en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak amacıyla üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak, kalıcı ve kolay öğrenmelerini sağlayan, yenilikçi, özgün ve işlevsel etkinlikler, özel eğitim alanının olmazsa olmaz bir parçası... İçinde bulunduğumuz uzaktan eğitim sürecinde özel çocuklarımız için EBA TV yayınlarına ek olarak "Özelim Eğitimdeyim" adlı bir mobil uygulama paylaştık. Ve uygulama, bir hafta gibi kısa bir sürede 110 bin kişi tarafından indirildi. Burada sunduğumuz günlük yaşam, matematik, hayat bilgisi, sosyal beceriler gibi alanlardaki eğitim videolarını ailelerimiz ve özel çocuklarımız çok sevdi. Şimdi eğlenceli yeni etkinliklerle onların karşısındayız. Takvimdeki etkinlikleri tüm çocuklarımız yapabilirler. Evlerde olduğumuz süreçte ailelerle birlikte, okullar açılınca ise hep beraber eğlenerek öğreneceğiz."
 
Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi'ne ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.