ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFTÇİLİĞE BAŞLADILAR  
ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFTÇİLİĞE BAŞLADILAR

ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇİFTÇİLİĞE BAŞLADILAR

Ağrı Tutak'ta görev yapan öğretmen Oruç çifti, kendi imkânlarıyla oluşturdukları meyve ve sebze bahçesinde yetiştirdikleri ürünü satarak okula katkı sağlıyor.

Dağlıca köyünde görev yapan Eren- Altun Oruç çifti köy okulunun ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvadı. Okulun duvarlarını çeşitli renklere boyayıp çocukların en çok sevdiği çizgi film karakterleriyle süsleyen çift, okula sportif alanlar oluşturdu. Okulun arkasında oluşturdukları bahçede karpuz, kavun, domates, fasulye, biber ve kabak gibi çok sayıda meyve ve sebze eken çift, elde ettikleri organik ürünleri satarak okula katkı sağlıyor.
 
Köylülere örnek oldular, dağ köyü bostana dönüştü
Dağ köyünü bostana çeviren öğretmen çift, köylülerin "kış çetin ve sert geçtiği için meyve ve sebze yetişmez" algısını da kırarak yöre halkının tarıma başlamasını sağladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmi Karaoğlan ile öğretmen çifti ziyaret ederek, yaptıkları fedakar çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
 
Kentte kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle vatandaşlar arasında bölgede meyve ve sebze yetişmeyeceği algısı olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu: "Öğretmenlerimiz köyde kurduğu bu bahçe ile bu algıyı da değiştirmiş. İşin güzel tarafı hakikaten öğretmenimiz buraya hayat vermiş. Kurduğu bu bahçe ile çok güzel tarım yapılabileceğini, her şeyin burada yetişebildiğini bize göstermiş. Yani bir anlamda burada kendi döner sermayesini oluşturmuş. Dağların ortasında yayla diye tabir edilen bir köyümüz. Burada öğretmenimiz gerçekten harikalar yaratmış."
 
Hasadı öğrencilerle birlikte yapıyorlar
 
Organik tarım yaptıklarını söyleyen öğretmen Eren Oruç, hasadı öğrencilerle birlikte yapmanın işin en keyifli tarafı olduğunu söylüyor."Yaklaşık 16 çeşit meyve ve sebzemiz var. Karpuz, kavun, havuç ve sivri biber gibi ürünler var. Bu ürünlerimizi yazın yetiştiriyoruz. Konserve ve turşu yapıp bunları satarak okulun ihtiyaçlarını gideriyoruz. Köylülerle artık bir aile gibi olduk. Ekmeğimiz, peynirimiz, tereyağımız ve yoğurdumuz köyden geliyor. Kendi ailemiz gibi, burada yabancılık çekmiyoruz."
 
Köy sakinleri de meyve ve sebze bahçesi başta olmak üzere birçok konuda öğretmenleri örnek aldıklarını söylüyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.