ÖĞRENCİ SORUNLARINA "OYUN TERAPİ ODASI"NDA ÇÖZÜM  
ÖĞRENCİ SORUNLARINA

ÖĞRENCİ SORUNLARINA "OYUN TERAPİ ODASI"NDA ÇÖZÜM

Batman'da Borsa İstanbul Belde İlkokulunda rehberlik birimi tarafından okula uyum problemi yaşayan öğrencilerin yaşadığı sorunların tespit ve çözümü için okuldaki bir sınıf, oyun terapi odasına dönüştürüldü.  

Batman'daki Borsa İstanbul Belde İlkokulunda öğrencilerin yaşadığı sorunlar rehberlik birimi tarafından oluşturulan oyun terapi odasında tespit edilip çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor.
 
Okul idaresi ve dört rehber öğretmen tarafından okula uyum sorunu yaşayan öğrencilerin sorunlarının tespit edildi ve çözümü için kullanılmayan bir sınıf, oyun terapi odasına dönüştürüldü.
 
Uzman öğretmenler eşliğinde dizayn edilen terapi odasına, öğrencinin iç dünyasını yansıtabilmesi amacıyla özel seçilmiş oyunlar ve oyuncaklar yerleştirildi.
 
Rehber öğretmenler terapi odasında yaptıkları görüşmeler ve oynadıkları oyunlarla çocukların öğrenme güçlüğü, kardeş kıskançlığı, altını ıslatma, konuşma bozukluğu, anne baba kaybı, yas, travma, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi sorunlarını tespit ediyor.
 
Tespit edilen bu sorunların terapiler, aile ve uzman desteğiyle çözüme kavuşması sağlanıyor.
 
Boyası, oyun ve oyuncakları özel seçildi
Okul müdürü Veysi Menekşe, her okulda olduğu gibi kendi okullarında da uyum sorunu yaşan öğrencilerin olduğunu ve bu soruna neden olan etkenlerin giderilmesi için rehber öğretmenlerle bir çalışma yaptıklarını söyledi. 
 
Menekşe, oyun terapi odasında sorunlarını aktaran öğrencilerin rahatladığını, öz güvenlerinin arttığını dile getirdi.
 
Okulun rehber öğretmeni Deniz Gezer ise, çocukların kendilerini yetişkinler gibi sözcüklerle ifade edemediğini, onları en iyi oyun ortamında gözlemlediklerini ifade etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.