"HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI YÖNETMELİĞİ" DÜZENLEDİ  

"HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI YÖNETMELİĞİ" DÜZENLEDİ

Yapılan düzenlemeyle il ve ilçe düzeyinde imzalanacak protokollerin görüş almak için Bakanlığa gelmeden valilik onayı ile yürürlüğe girmesi sağlanacak.


Taşra teşkilatından gelen istek ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nde bazı değişiklik yapıldı.

Bireylerin kişisel, sosyal ve istihdama yönelik bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarıyla Bakanlık birimleri, uluslararası kuruluşlar, STK ve özel sektörle imzalanan protokoller, Bakanlıktan görüş alınmadan valilik onayıyla yürürlüğe girecek. 

Değişiklikle bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması ile yerinden yönetim ilkelerinin faydaları da göz önünde bulundurularak protokol çalışmalarında taşraya yetki devrinde bulunulacak. İl ve ilçe düzeyinde imzalanacak protokollerin görüş için Bakanlığa gelmeden valilik onayı ile yürürlüğe girmesi sağlanacak.

Her il veya ilçenin kendine özgü ihtiyaç ve istekleri bulunmasından dolayı, merkezi yönetim anlayışı ile tek şablonda tüm yerleşim birimlerinde aynı uygulamanın etkili olamaması da göz önünde bulundurularak yapılan bu değişiklikle yereldeki sorunlar ve talepler, yerel yöneticiler tarafından çözülecek.

Yine bu düzenleme ile söz konusu talepler Bakanlığa gelmeyecek, görüş için uzun süre beklenmenin önüne geçilecek, valilik onayıyla yürürlüğe girerek daha isabetli kararlar alınmasıyla zaman ve enerjiden tasarruf sağlanacak; işlemler, yerinde ve süratli bir şekilde gerçekleştirilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.