FEN LİSELERİ FİKRÎ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI BİRİM TEMSİLCİLERİNE YÖNELİK EĞİTİM  
FEN LİSELERİ FİKRÎ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI BİRİM TEMSİLCİLERİNE YÖNELİK EĞİTİM

FEN LİSELERİ FİKRÎ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI BİRİM TEMSİLCİLERİNE YÖNELİK EĞİTİM

Fen liselerinde kurulan "Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Birimi" temsilcileri ile "Protokol Kurumsal Koordinasyon Kurulunda" görevli personele yönelik  07, 08, 14 ve 15 Nisan 2021 tarihlerinde bir eğitim kuşağı hazırlandı. Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ve Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'ın açılış konuşmalarıyla başlayan seminerde "Patent/Faydalı Model Temel Kavramlar, Uygulamalı Online Patent Başvurusu ve Millî Eğitim Bakanlığı Teşvik Sistemi, Taasarım Kavramı, Tescili ve Tescil Sonrası İşlemler gibi konular yer alıyor.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı fen liselerinde yönetici, öğretmen ve öğrencilerin sınai mülkiyet farkındalığını artırmak, yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikri ürünlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamak, Türkiye'nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak, öğrencilerin çalışmalarını patentlemek, öğrencileri bu hususta teşvik etmek amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında bu yılın Ocak ayında bir iş birliği prokolü imzalanmıştı. 
 
Bu Protokol kapsamında fen liselerinde kurulan "Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Birimi" temsilcileri ile "Protokol Kurumsal Koordinasyon Kurulunda" görevli personele yönelik olarak 07,08,14 ve 15 Nisan 2021 tarihlerinde bir eğitim kuşağı hazırlandı.
 
Çevrim içi düzenlenen eğitim programı, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ve Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'ın açılış konuşmaları ile başladı.
 
Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in öncülüğünde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yapılan çalışmalara değinen Mete, protokol kapsamında "patent ve tasarım nedir?" konularında yönetici ve öğretmenlerin fikir edinmesi için daha önce de Şubat ayında 3000 kişiye ulaşılan bir eğitim programı düzenlendiğini kaydetti.
 
Sahada patent ve tasarım konusunda öğrencilere daha güçlü bir destek sunmak istediklerini belirten Mete, sözlerini şöyle sürdürdü: "315 fen lisemizde yönetici ve öğretmenlerimizin bulunduğu Fikrî ve Sınai Mülkiyet Hakları Birimleri kuruldu. Bu birimlerde görev alan arkadaşlarımız için bugün daha kapsayıcı bir eğitim başlattık."
 
Çalışmaların öğrencilerin üniversitesi hayatına da yön vereceğini ifade ederek iş birliği ve katkılarından dolayı Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'a teşekkürlerini sundu. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı ile daha önce de "Şimdi Düşünme Zamanı" adlı etkinliği yürüttüklerini belirten  Asan şu anda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile ortak çalışmalarla Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliklerini genişlettiklerini ifade etti. 
 
Bu iş birliklerinin doğması ve gelişmesinde katkılarından dolayı Bakan Yardımcısı Özer'e teşekkürlerini dile getiren Asan, "Patentle Türkiye Yarışması" sonuçları değerlendirildiğinde farkındalığın oluşmaya başladığını ifade etti. 
 
1800 kişilik gruba yönelik düzenlenen çevirim içi seminer programında; "Patent/Faydalı Model Temel Kavramlar, Tescil ve Tescil Sonrası İşlemler, Uygulamalı Online Patent Başvurusu ve Millî Eğitim Bakanlığı Teşvik Sistemi, Çalışanların Buluşları, Marka Kavramı, Tescili ve Tescil Sonrası İşlemler, Tasarım Kavramı, Tescili ve Tescil Sonrası İşlemler, Fen Liseleri Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Birim Temsilcilikleri Görev ve Sorumlulukları, Türk Patent ve Marka Kurumu ile İş Birliği konuları yer alıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.