Etkili iletişim için "diksiyon eğitimi" verildi  
Etkili iletişim için "diksiyon eğitimi" verildi

Etkili iletişim için "diksiyon eğitimi" verildi

Millî Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen "İletişim ve Etkili Konuşma Seminerine" Bakanlığın farklı genel müdürlüklerinden birçok personel katıldı.  

Etkili iletişim için "diksiyon eğitimi" verildi

Balıkesir´in Ayvalık ilçesindeki Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli´nde düzenlenen 30 saatlik seminere katılan personele, MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken tarafından eğitim verildi.

 

Sağlıklı ve doğru iletişim için diksiyon eğitimi

Azdiken, Bakanlığa bağlı farklı birimlerden birçok personelin diksiyon eğitimine katıldığını belirterek, "Diksiyon eğitimi kapsamında Türkçe´yi doğru, etkili ve güzel bir biçimde kullanmak, Bakanlığımıza gelen ziyaretçilerimizle olan diyaloglarımızda sağlıklı iletişimin kurulmasında büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

 

Diksiyon eğitiminin öneminden söz eden Azdiken şöyle devam etti: "Bu seminerde diyaframı doğru kullanmaktan tutun da bir metnin nasıl okunacağına kadar bütün ayrıntıları arkadaşlarımızla paylaştık. Eğitimimiz boyunca ses nefes uygulamaları, sesli ve sessiz harflerin doğru kullanımı, ulama, vurgu, tonlama ve günlük konuşmaların nasıl yapılacağı noktasında uygulamayla gerçekleştirdiğimiz dolu dolu bir eğitim oldu. Tüm arkadaşlarımız birebir uygulamalara katıldı. Hepsinin de çok mesafe katettiğini düşünüyorum."

 

Türkçe´yi doğru, etkili ve güzel konuşma

Amaçlarının her şeyden önce katılımcıların, konuşma organlarını tanımalarını sağlamak olduğunu anlatan Azdiken, "Nefes almakla başlayan eğitimde, konuşma organlarının tamamını nasıl kullanılacağını tek tek arkadaşlarımızla paylaştık. Bunun başlangıç noktası da doğru nefes alma. Yani diyaframı nasıl kullanacağımızdı. Doğru nefes aldığımızda neler oluyor? Metinleri nasıl daha sağlıklı okuyoruz? Bu doğru nefes alma uygulamalarının sağlığımızı da nasıl birebir etkilediğini hep birlikte gördük." dedi. Seminere katılanların günlük yaşamlarında, topluluk önünde ve bakanlığa gelen konuklara hizmet verirken daha rahat konuşacağını ve kaliteli iletişim kurabileceğini belirten Azdiken, "Bu vesileyle Türkçeyi doğru ve etkili kullanmak, gelecek kuşaklara da en doğru şekilde aktarmak için güzel ve etkili konuşma kurslarına bütün öğretmenlerimizi davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.