Erdem: Eğitimdeki hedeflerimizi çok yüksek noktalara getirdik  
Erdem: Eğitimdeki hedeflerimizi çok yüksek noktalara getirdik

Erdem: Eğitimdeki hedeflerimizi çok yüksek noktalara getirdik

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 15 senedir en büyük bütçenin Millî  Eğitim Bakanlığına verildiğini belirterek, “Eğitimdeki hedeflerimizi çok yüksek noktalara getirdik.” dedi.

Erdem: Eğitimdeki hedeflerimizi çok yüksek noktalara getirdik

Erdem, Zeytinburnu´nda 24 bin 253 metrekarelik alana inşa edilen 414 yataklı Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu´nun açılışıyla birlikte Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yurdu, Fatma Süslügil İlkokulu ve Ayhan Şahenk Ortaokulu, Sümer Mahallesi Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi´nin de temel atma törenine katıldı.
 
Orhan Erdem, yurdun açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayırseverlerin katkılarıyla eğitimde atılan önemli atılımlar olduğunu belirterek, bakanlık bünyesinde de 300 bin derslik yapıldığını söyledi. Millî Eğitim Bakanlığı olarak, 18 milyon öğrenciye eğitim hizmeti verildiğini söyleyen Erdem, "1 milyon 60 bin öğretmenimizle büyük bir camia olarak, yavrularımızın eğitimlerini en iyi şekilde almaları için uğraşıyoruz. 2002´den bu yana Cumhurbaşkanımızın ufkuyla en önde eğitim sonra da sağlık ve diğer çalışmalar sürekli gündemimizde olmuştur." bilgisini verdi. 15 senedir en büyük bütçenin Milli Eğitim Bakanlığına verildiğini, bütün bu çalışmaların yeterli olmadığını vurgulayan Erdem, "Ülkemizin geleceğinin, gençlerimiz sayesinde olacağını biliyoruz. Bu ülkenin petrolü, doğal gazı, elması yok ama bu güzel beşeri sermayesi var. Bu madenlere sahip olan ülkelerin de durumunu görüyoruz, hemen yakınımızda ve hepsi de kargaşa içinde... Demek ki madenler yetmiyor. Beşeri sermayenizi güçlendirirseniz, ülkenizin geleceği de güçlü oluyor. Bu bakımdan hükümetimiz bütün gücünü şu anda eğitime vermiş durumda ve her geçen gün de şartları daha iyi noktaya getiriyoruz." dedi.
 
"Devletimiz çok güçlü, yaklaşık 300 bin derslik yaptı"
Erdem, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ı temsilen açılışa katıldığını dile getirerek şunları kaydetti: "Devletimiz çok güçlü, yaklaşık 300 bin derslik yaptık ama onları açmaya vaktimiz bile olmuyor. Eğer bir hayırseverimizin yaptığı okulun açılışı veya temel atma töreni varsa Bakanlarımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız bizzat açılışta bulunuyor. İnşallah attığımız temellerin inşaatları bitip, hayırlısıyla eğitime başladığında hiç şüphe yok ki Cumhurbaşkanımız bizzat gelir. Hayırseverlerimizin kıymetini bileceğiz ve onların emeklerinin karşılığını en azından açılışlarla vereceğiz."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.