Engellilerin yeterliliklerinin belgelendirilmesine yönelik protokol  
Engellilerin yeterliliklerinin belgelendirilmesine yönelik protokol

Engellilerin yeterliliklerinin belgelendirilmesine yönelik protokol

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, "Sosyal hayatta bile yer alamayan zihinsel engelliler, meslek hayatlarında yer almak noktasına geldiler. Biz de istiyoruz ki, bu mesleklerini icra ederken, ellerinde uluslararası standartlarda bir belgeleri olsun." dedi.

Engellilerin yeterliliklerinin belgelendirilmesine yönelik protokol

Millî Eğitim Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerinde uygulanan eğitim programlarına ilişkin protokolün imza töreni düzenlendi. Törene, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan ve kurumların yetkilileri katıldı.
 
İmza töreninde konuşan Güngör, protokolle lise düzeyindeki kurumlarda eğitim gören hafif zihinsel engelli ve otizmli öğrencilerin edindikleri mesleklerin akredite edilmesinin amaçlandığını belirterek, "Sosyal hayatta bile yer alamayan zihinsel engelliler, meslek hayatlarında yer almak noktasına geldiler. Biz de istiyoruz ki, bu mesleklerini icra ederken, ellerinde uluslararası standartlarda bir belgeleri olsun." diye konuştu. Protokolün kapsamının diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilmesini önemsediklerini ifade eden Güngör, verilen eğitimlerin istihdama ilişkin faydalarının da protokol sayesinde teste tabi tutulacağını kaydetti.
 
Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan ise, protokolün, engellilerin topluma ve çalışma hayatına kazandırılmalarına ve bu kişilerin yeterliliklerinin belgelendirilmesine yönelik olduğunu söyledi. Protokolün, santral ve büro hizmetlerinin de aralarında bulunduğu dört mesleği kapsadığını belirten Ceylan, protokolün kapsamının, ilerleyen dönemlerde daha da genişlemesini ve hayırlı olmasını diledi.
 
Konuşmaların ardından Güngör ve Ceylan, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerinde uygulanan eğitim programlarına ilişkin protokolü imzaladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.