"EĞİTİM SİSTEMİMİZ, EVLATLARIMIZ YÜKSELDİKÇE BU CUMHURİYET YÜKSELECEK DEMEKTİR"  

"EĞİTİM SİSTEMİMİZ, EVLATLARIMIZ YÜKSELDİKÇE BU CUMHURİYET YÜKSELECEK DEMEKTİR"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Türkiye Cumhuriyeti, devletiyle, milletiyle eğer gelecekte dünya ile rekabet edecek, boy ölçüşecek ve onuruyla haysiyetiyle dik bir şekilde duracaksa bizim eğitime çok daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor." dedi.

Çeşitli açılış ve ziyaretler için Kayseri´ye gelen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliği ziyaret etti. Kayseri gibi kadim bir şehirde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Bakan Selçuk, daha sonra hayırsever iş adamı Osman Ulubaş tarafından Kayseri’de yaptırılacak 24 derslikli ilkokul ile 8 derslikli anaokulu ve spor salonunun temel atma törenine katıldı.
 
Burada konuşan Selçuk, bu tür açılışlara katılmanın zahmet değil kendileri için zevk olduğunu söyledi. Bakan Selçuk, "Türkiye´nin eğitim sistemi yükseldikçe bizim çocuklarımız, evlatlarımız yükseldikçe bu Cumhuriyet yükselecek demektir, bu ülke yükselecek demektir. Eğitimle ilgili olarak uzun yıllardır güzel çalışmalar ortaya koyuluyor. Son 16 yıldır da büyük mesafeler katedildi. Bundan sonra da geçmişteki bu başarılarımızın üzerine yeni basamaklar eklemek, eğitimdeki kalitenin, niteliğin artırılması için elimizden geleni hep beraber toplum olarak yapacağız." diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yol göstericiliğinde, Türk eğitim sisteminin önümüzdeki yıllarda çok daha büyük mesafeler alacağına inandığını vurgulayan Selçuk, devletin, eğitim sisteminin yükselmesi, yücelmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini dile getirdi. Bütün Türkiye´de özellikle Kayseri´de hayırseverlerin yaptıkları hizmetlerin kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini belirten Selçuk, "Biz devlet olarak elbette bazı binaları yapabiliriz ancak hayırseverlerin bu binaları yapıyor olmasının ayrı bir tadı, rengi var." dedi.
 
Bakan Selçuk, Osman Ulubaş´ın yaptığı bütün eserlerin listesinin olduğu broşürü katılımcılara göstererek, şöyle konuştu: "Bunu her yerde taşımalıyız, göstermeliyiz. Bu okul için de bu ülkenin evlatları adına kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Buraya konulan her tuğlanın bizim memleketimizin geleceğinin aydınlanması için bir ışık olacağını asla unutmuyoruz, bunun farkındayız. Türkiye Cumhuriyeti, devletiyle, milletiyle eğer gelecekte dünya ile rekabet edecek, boy ölçüşecek ve onuruyla, haysiyetiyle dik bir şekilde duracaksa gelecekte bizim eğitime çok daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Çünkü dünya çok farklı bir yere doğru gidiyor. Biz de eğitim vasıtasıyla kalkınmanın, yükselmenin öneminin, değerinin farkındayız. Sevgili öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin desteğiyle, sevgili yavrularımızın çabasıyla hep birlikte çok güzel işlere imza atacağız. Yeter ki Kayseri gibi kadim bir şehirdeki kadim hayırseverlerimizin yüreğindeki bu genişlik devam etsin, yeter ki Osman Ulubaş´ların arkadan yeni nesilleri gelsin, onlar da bu hayırlara devam etsin. Eğitimin değerinin farkındayız, bu değer arttıkça da çok daha mutlu, müreffeh, güçlü bir Türkiye´nin bizi beklediğini çok rahatlıkla söyleyebiliriz."
 
"Öğretmenlerimizin emekleri çok saygı değer"
Bakan Selçuk, daha sonra beslenme çantasız okula geldiğini fark ettiği öğrencisinin hayatını değiştiren öğretmen Ayça Burcu Ökmen ile bir araya geldi.
 
Bakan Selçuk, görüşmeye ilişkin, "Ayça öğretmenimizle beraberdik. Kendisiyle sohbet etme fırsatımız oldu. Öğretmenimizin bildiğiniz gibi öğrencisi ve öğrencileriyle ilgili gerçekten emek dolu, duyarlılık dolu çalışmaları var. Kendisinin, Kayseri´nin bir köyünde 3 senedir verdiği bir emek var. Bizim de Türkiye´nin her yerinde kentlerde, kırsalda, köylerde gönlüyle, yüreğiyle iş yapan öğretmenlerimize teşekkür borcumuz var. Çünkü bu ülke bu öğretmenlerimizin omzunda yükselir. Ayça öğretmenimiz gibi benzeri tüm öğretmenlerimizden Türkiye´nin pek çok yerinden mektuplar alıyoruz, fotoğraflar alıyoruz. Hepsinin emekleri çok saygı değer. Ben bütün öğretmenlerimize Ayça öğretmenin şahsında teşekkür ediyorum."
 
Öğrencilerden "marşlı" karşılama
Çeşitli programlar kapsamında Kayseri’de bulunan Bakan Selçuk, Sakarya Meydan Muharebesi’ne giden öğrencilerinin tamamının şehit olması nedeniyle o dönem mezun veremeyen ve "Taş Mektep" olarak adlandırılan Kayseri Lisesi´nde oluşturulan Millî Mücadele Müzesi´ni ziyaret etti.
 
Müze çıkışında Bakan Selçuk, öğrenciler tarafından Kayseri Lisesi Marşı ile karşılandı. Öğrencileri alkışlayan Selçuk´a, 1915-1916 yıllarında cephede şehit olan öğrencilerin sınıf defteri hediye edildi.
 
Bakan Selçuk, en çok okullarda mutlu olduğunu söyledi. Bakan Selçuk, şunları kaydetti: "Müze ziyaretimde gördüğüm, yaşadığım, hissettiğim şeyler, biraz önce siz öğrencilerimizin yürekten, içten, samimiyetle ifade ettiği bu marş, kalbimin bütün tellerini titretti. Bu samimiyetiniz için Türk milleti adına hepinize teşekkür ediyorum. Buradaki çabalarınız, çalışkanlığınız inanın bu ülkenin, bu toprakların, bu coğrafyanın geleceğe dönük mimari taşları olacak. Siz şu anda kendinizi bir lisede okuyor gibi hissetmeyin. Bir ülke inşa ediyor gibi hissedin. Bir şahsiyet inşa ediyor gibi hissedin. Burada siz gelecekteki çocuklarımız için, doğmamış çocuklarımız için bir atmosfer inşa ettiğinizi düşünün. Tüm bunları söylerken sizlerle beraber olmak, ülkenin geleceğinden umutlu olmak için yeterli diyorum. Varlığınız için Allah´a şükür borçluyuz. Burada emeği geçen herkese teşekkürler."
 
"Eğitim sisteminin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz"
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri’deki programı kapsamında Mehmet İlgü İlkokulunun açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Selçuk, şunları söyledi: “Bakanlık olarak eğitim sisteminin gelişmesi, ilerlemesi, yavrularımızın daha kaliteli bir eğitim alabilmesi, doğmamış olan çocuklarımız için bir altyapı hazırlanması için biz elimizden geleni yapıyoruz. Her zaman söylediğim gibi asıl emeği veren mutfaktaki öğretmenlerimiz, müdürlerimizdir, onlara teşekkür borçluyuz. Bugün kimin günü? Bugün İlgü ailesinin günü, bugün asıl onları konuşmak lazım çünkü İlgü ailesi gibi birçok hayırsever bu binaları dikerek aslında Türkiye´nin geleceğini dikiyorlar, Türkiye´nin geleceğini imar ve inşa ediyorlar. Ben İlgü ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu binada emeği geçen, hayır işlerinde yönlendiren, yapan, yürüten herkese teşekkür ediyorum."
 
Törenin ardından Bakan Selçuk, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile basına kapalı gerçekleşen toplantıda bir araya geldi.
 
Bakan Selçuk, daha sonra Okul Müdürleri Toplantısı´na katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Selçuk, projelerini incelediği ortaokul öğrencileriyle sohbet etti. Bakan Selçuk, ayrıca hayırsever Osman Ulubaş´ın yaptırdığı Osman Ulubaş Kayseri Fen Lisesinde incelemelerde bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.