Bakan Avcı, İmam Hatip Okulları Şöleni´ne katıldı  
Bakan Avcı, İmam Hatip Okulları Şöleni´ne katıldı

Bakan Avcı, İmam Hatip Okulları Şöleni´ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı kesimlerin imam hatip okullarının sadece Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev alacak öğrenciler yetiştirdiğini sandıklarını belirterek, "Oysa bu okullarımız aynı zamanda üniversitelere öğrenci yetiştiriyor" dedi.

Bakan Avcı, İmam Hatip Okulları Şöleni´ne katıldı

Bakan Avcı, Eskişehir Atatürk Spor Salonu´nda düzenlenen, İmam Hatip Okulları Şöleni’nde, imam hatip ortaokulları ve liselerinin nasıl bir eğitim verdiği konusunda bilgi sahibi olunmadığını söyledi.

Öğrenciler ve velilerinden, bu okullarda verilen eğitimi herkese anlatmalarını isteyen Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Çevrenize tane tane, bıkmadan usanmadan anlatın çünkü okullarınız yeteri kadar bilinmiyor, tanınmıyor. Bu yüzden okullarınızla ilgili genellikle kamuoyunda zaman zaman çok eksik bilgiler dolaşıyor. Pek çok örneğine rastladık. Bazıları zannediyorlar ki imam hatip ortaokulları ve liseleri, sadece Diyanet İşleri Başkanlığında görev alacak öğrenci yetiştiriyor. Oysa bu okullarımız aynı zamanda üniversitelere öğrenci yetiştiriyor."

Bakan Avcı, imam hatip ortaokulu ve liselerinde katsayı ve kılık kıyafet gibi pek çok sorunun ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Bakan Avcı daha sonra, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeyrek altın, strateji oyunu mangala, Mehmed Akif Ersoy´un Safahat adlı eseri ve Eskişehir´i tanıtan kitap hediye etti.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.