ARADAN 70 YIL GEÇSE DE OKULUNDAN KOPAMADI  
ARADAN 70 YIL GEÇSE DE OKULUNDAN KOPAMADI

ARADAN 70 YIL GEÇSE DE OKULUNDAN KOPAMADI

Elazığ'da yaşayan 90 yaşındaki eski Belde Belediye Başkanı Ahmet Bedreddin Sanaç, unutulmaz hatıralarının bulunduğu, 70 yıl önce mezun olduğu okulunu ayda bir ziyaret ederek, okul sevgisini ve hayat tecrübelerini öğrencilerle paylaşıyor.

Elazığ'da yaşayan 90 yaşındaki eski Belde Belediye Başkanı Ahmet Bedreddin Sanaç, aradan 70 yıl geçse de unutulmaz hatıralarının geçtiği okulunu ziyaret ediyor, öğrencilerle bir araya geliyor.
Sanaç, Elazığ Erkek Orta Sanat Okulu adıyla hizmete açılan ve daha sonra Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülen okuldan 1949 yılında mezun oldu.
Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünden iş makinesi ustası olarak emekli olup, kendi atölyesini kuran Sanaç, bir süre mahalle muhtarlığı, bir dönem de Harput Beldesi Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. 90 yıllık yaşamında bir dolu hatıralar biriktiren Sanaç için, geriye dönüp baktığında unutamayacağı mutluluklar yaşadığı dönemi okul yılları oldu.
Sanaç, ilerleyen yaşına rağmen hatıralarını yâd etmek için ayda bir elindeki bastonuyla mezun olduğu Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yolunu tutuyor. Sanaç, bir araya geldiği öğrencilerle okul sevgisini ve hayat tecrübelerini paylaşıyor.
 
"Bu, okul sevgisidir"
Sanaç, yaptığı açıklamada, 90 yaşında olduğunu ancak nüfusa 4 yaş küçük kaydedildiği için kimlik yaşının 86 olduğunu belirterek, okulun kendisi için ne kadar değerli olduğunu göstermek amacıyla ayda bir mezun olduğu okulu ziyaret ettiğini belirterek, "Bende ne kadar büyük bir okul sevgisi varmış ki 70 sene geçmesine rağmen hala içimde kalmış. O sevgiyi göstermek için okula gidiyorum. Sağlığım el verse, haftada bir defa okulumu ziyarete giderim. Bu, okul sevgisidir. Bu evlatlar okusun, vatana hizmet için ellerinden gelen gayreti sarf etsinler." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.